WERKWIJZE

Heb je zin gekregen om ook jouw interieur te renoveren? Wil je graag bijkomende informatie?
Stuur Buro K een mailtje en we antwoorden graag op jouw vraag!

Heb je zin gekregen om ook jouw interieur te renoveren? Wil je graag bijkomende informatie? Stuur Buro K een mailtje en we antwoorden graag op jouw vraag!

Benieuwd naar enkele projecten van Buro K? Je vind ze hier terug! 

Wanneer alles uitgevoerd is, doen we een laatste ronde voor de puntjes op de ‘i’ te zetten. Daarna rest jou enkel nog te genieten. Genieten van je nieuwe interieur!   


DE OPLEVERING

10

Ook tijdens de uitvoering hoef jij je geen zorgen te maken. Alle werken worden met de nodige zorg en aandacht opgevolgd. Daarnaast krijg je ook nog wekelijks een verslag van de werken zodat je perfect weet wat er wel/niet gebeurd.    


DE UITVOERING

9

Terwijl we bezig zijn met het budget en de materialen, gaan we ook starten met een planning op te stellen. Wanneer gaan we starten met de werken en wanneer zal alles gedaan zijn? Wie komt wanneer en doet wat? Eén van de grote voordelen van werken met een interieurarchitect is dat je zeker kan zijn van een aaneensluitende planning, wat wil zeggen dat de aannemers elkaar direct opvolgen en de werken dus zo kort mogelijk duren. Geen weken wachten tot die ene aannemer langskomt. Geen eindeloze telefoontjes met smeekbedes. En alles dat voor jou tot in de puntjes wordt geregeld! 


DE PLANNING

8

Nu we een goed zicht hebben over het totaalbudget, gaan we ook alle materialen en dergelijke definitief gaan vastleggen. Wat is voor jou belangrijk en wat is minder belangrijk? Waar wil je wat meer aan spenderen en aan wat niet? Alles is en blijft jouw keuze. We gaan niks uitvoeren zonder jouw goedkeuring. 


DE MATERIAALKEUZE

7

Aan de hand van een eerste bijeenkomst ‘op de werf’ en de opgemaakte uitvoeringsplannen, zullen alle aannemers prijs geven voor de uit te voeren werken. Deze offertes worden gecontroleerd, vergeleken en samen gezet in een overzichtelijk budgetoverzicht zodat jij perfect ziet wat je te wachten staat. 


DE PRIJSAANVRAAG

6

Als het ontwerp goed zit, dan gaan we ons gaan voorbereiden op de uitvoering. En dat start met het maken van correcte uitvoeringsplannen. Voor iedere aannemer (loodgieter, elektricien,..) wordt een apart plan opgesteld zodat zij duidelijk weten waarvoor ze moeten prijs geven en wat er van hen verwacht wordt. Duidelijke communicatie vermijdt misverstanden. Ook gaan we al een eerste verkenningsronde maken qua materialen. Wat is mogelijk, wat zijn de prijsklassen, en wat zie je wel of niet graag? Deze eerste keuze zal worden meegenomen in de offertes van de aannemers, wat later nog kan worden aangepast of bijgestuurd.


DE UITVOERINGSPLANNEN

5

Waar tijdens het voorontwerp de nadruk iets meer ligt op het creatieve, praktische en functionele van het ontwerp, zal tijdens het definitief ontwerp de nadruk vooral liggen op het esthetische. Hier gaan we echt kijken naar materialen, verlichting, kleuren en welke combinatie dit alles samen geeft. De plannen worden verder op punt gezet en ook de 3D-beelden worden verder uitgewerkt, dit tot bijna realistische foto-beelden. We bespreken alles tot elk detail goed zit. Pas dan gaan we weer een stapje verder.


HET DEFINITIEF ONTWERP

4

Een ontwerp bestaat steeds uit twee delen. Enerzijds hebben we de plannen (grondplan, aanzichten en snedes) en anderzijds hebben we de 3D-beelden. Plannen zijn nodig voor de aannemer om alles te kunnen uitvoeren, maar daarom zijn ze niet altijd even leesbaar voor jou om je te kunnen inbeelden hoe je nieuwe interieur er nu eigenlijk zal uitzien. Daarom werken we ook steeds met 3D-beelden. Zo zie je perfect wat er komt en kan je ook gemakkelijker meedenken. Kan je beter tonen wat je wel en niet goed vind. Tijdens het voorontwerp starten we met 3D-beelden in zwart-wit, later worden deze dan verder uitgewerkt.   


HET VOORONTWERP

3

Misschien heb je al een plan van je woning of heb je zelf al iets getekend - of geen van beide -, in ieder geval wordt elke ruimte van je woning die wordt aangepakt sowieso (her)opgemeten. Want het zou niet de eerste keer zijn dat plannen afwijken van de realiteit en dat is niet zo handig om met te beginnen!

De opmeting is tegelijkertijd ook het ideale moment om met jou je volledige woning nog eens grondig te overlopen. Naast jouw input mag je je verwachten aan een reeks vragen waar je misschien wel of misschien (nog) niet aan had gedacht. Want Buro K denkt graag met je mee. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. We wijzen je graag op bepaalde voor-of nadelen en checken alles eens met hoe jij in het leven staat. Want het gaat hier over JOUW woning, en niet over die standaard showroom. Samen duiken we in jouw leven zodat duidelijk is wie jij bent en hoe jij leeft – of wilt leven. Pas dan komt de creativiteit en gaan we richting het perfecte ontwerp voor jou en jouw woning.


DE OPMETING

2

En dan is de keuze aan jou. Heb je beslist dat je graag met Buro K zou samenwerken? Ok, super! Dan gaan we verder!

En dan is de keuze aan jou. Heb je beslist dat je graag met Buro K zou samenwerken?
Ok, super! Dan gaan we verder!


Een gesprek over je interieur door de telefoon of Skype, dat is niet zo handig. Daarom kom ik, Kim, altijd eerst eens bij je langs om te kijken naar jouw huidige interieur. Wat zou je graag zien veranderen? Waar word jij nu niet zo gelukkig van? Samen gaan we jouw interieur eens volledig overlopen zodat ik een goed beeld krijg van waarnaar jij op zoek bent en hoe ik jou kan helpen. Tegelijkertijd leren we elkaar ook eens kennen – want als we gaan samenwerken is dit toch voor een geruime tijd en dan doe je dit toch best met iemand waar je je goed bij voelt. Aan jou de keuze!

Nadat ik bij je ben langsgekomen, weet ik voldoende om voor jou een offerte te kunnen opmaken. Voor een totaalontwerp werk ik steeds met een vaste prijs, zo weet jij waar je begint maar ook waar je eindigt. Klaar en duidelijk – zo heb ik het zelf graag ook!

EEN EERSTE GESPREK

1

Heb je altijd al eens willen weten hoe ‘een interieur ontwerpen’ in zijn werk gaat? Wat mag je verwachten als je samenwerkt met een interieurarchitect? Wel – in 10 stappen – leg ik je hieronder graag uit hoe Buro K te werk gaat. Hier gaan we!


Menu