De 7 voordelen van een interieurontwerp.

Renoveren is super spannend, maar tegelijkertijd ook best overweldigend. Of je nu een oud huis nieuw leven inblaast, een appartement opfrist of een kamer een make-over geeft, er komt altijd meer bij kijken dan je oorspronkelijk had gedacht. Er kruipt dan ook vaak veel meer tijd, energie en geld in dan je eigenlijk wou. Maar kan het ook anders?

Ja, het kan zeker anders. Eén van de slimste stappen die je kunt zetten als je gaat renoveren, is om eerst een interieurontwerp te laten maken van jouw renovatie. Want je haalt er toch heel wat wat voordelen met in huis. Niet alleen esthetische voordelen, maar ook praktische voordelen. Want een interieurontwerp gaat verder dan alleen het creëren van een mooie ruimte. Het is een totaalpakket, die enerzijds het maximale uit jouw woning haalt maar tegelijkertijd ook het renovatieproces een heel stuk vlotter laat verlopen.

interieurontwerp van een bureauruimte met extra werkruimte voor de kinderen

1. EFFICIENT OMGAAN MET JOUW RUIMTE

Als interieurarchitect zijn wij expert in het maximaliseren van de beschikbare ruimte. Denk aan die kleine badkamer waar je, naast het sanitair, ook graag heel wat opbergruimte wilt hebben. Of die grote leefruimte die meer aanvoelt als een danszaal dan jouw gezellige plekje om ‘s avonds tot rust te komen. In beide gevallen kan een interieurarchitect jou helpen met de indeling te optimaliseren. Zodat jouw ruimte efficiënter wordt benut én tegelijkertijd ook heel aangenaam voelt om in te leven. Er zijn vaak veel meer mogelijkheden dan jij je nu kunt voorstellen!

2. PERSOONLIJKHEID

Een persoonlijk interieurontwerp geeft vorm aan jouw persoonlijkheid, stijl en voorkeuren. Het transformeert jouw huis tot een thuis. Maar een écht persoonlijk interieurontwerp reikt verder dan alleen datgene wat je kan zien. Het gaat ook om het omtoveren van jouw huis in een functioneel en praktisch geheel dat perfect past bij jouw levensstijl en gewoonten. Want we leven allemaal anders, met elk zijn routines en behoeften die niet altijd direct zichtbaar zijn. Een goed interieurontwerp omarmt ook deze aspecten van jouw leven. De manier waarop jouw keukenkasten zijn georganiseerd, de indeling van je werkplek of de slimme opbergoplossingen in je wasruimte laten pas echt zien wie jij bent en wat voor jou belangrijk is.

3. GEEN KEUZESTRESS

Ook altijd al bang geweest dat je de verkeerde materiaalkeuzes gaat maken voor jouw nieuwe interieur? Dat je veel geld gaat uitgeven en uiteindelijk moet toegeven dat het harmonieuze geheel, waar je zo hard naar op zoek was, opnieuw niet in je woning te vinden is? Enter het interieurontwerp. Anno 2024 houdt het maken van een interieurontwerp steeds in dat er ook een 3D gemaakt wordt. Een 3D waarop je heel gemakkelijk kan zien welke materialen waar, en in welke context, gebruikt worden om de sfeer te creëren waar jij naar verlangt. Je hebt dus een leidraad die je maar te volgen hebt. Voeg dat samen met het materiaaladvies dat je krijgt tijdens het ontwerpproces van je interieurarchitect, en je voelt de stress zo van je schouders vallen!

interieurontwerp van een leefruimte met zicht naar het bureau

4. ZELFVERTROUWEN

Tijdens het creëren van een interieurontwerp neem je automatisch de tijd om goed na te denken over wat je wilt. En waarom je dat wilt. En waarom juist niet. Als interieurarchitect nemen we jou mee in dat proces. We laten je ook nadenken over de toekomst zodat jouw interieur ook daarop is voorzien. Zo heb jij op het einde van het ontwerpproces niet enkel visueel een idee van wat er moet komen maar sta jij tegelijkertijd heel zelfzeker in je schoenen. Je weet waar je naar toe wilt met je renovatie, hoe het er allemaal moet uitzien en vooral – waarom. De mening van een ander kan je niet doen twijfelen. Jij kan in no time uitleggen waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Want daar heb je dus al eerder over nagedacht.

(vooral leuk voor wie graag af en toe eens de wijsneuzen tot zwijgen brengt ;-))

5. TIJD BESPAREN

Ook op je kostbare tijd kan je flink besparen met een interieurontwerp in handen. Materialen gaan kiezen? Jij gaat binnen en staat zo weer buiten. Want door het hebben van een interieurontwerp weet je exact waar je naar op zoek bent. En dan verloopt een toonzaalbezoek plots wel héél vlot. Als je weet dat er voor een renovatie heel wat keuzes moeten gemaakt worden bespaar je hier direct al héél wat tijd met uit. En dat is dan nog maar de voorbereiding op je renovatie. Ook tijdens je renovatie zelf spaar je heel wat tijd uit. Geen onnodige discussies op de werf. Aannemers kunnen snel doorwerken want het is 100% duidelijk wat ze moeten doen. Je bespaart zo op manuren maar je renovatie zelf gaat er ook vlotter door vooruit waardoor jij niet onnodig lang in het stof hoeft te logeren.

6. GELD BESPAREN

Een interieurontwerp is een investering. Maar wel een investering waar je zeker je geld terug kunt uithalen. Het start al bij het advies dat je krijgt tijdens het maken van het ontwerp. Jouw interieurarchitect ontwerpt niet zomaar wat maar kijkt ook of het getekende ontwerp wel past binnen jouw budget. Je krijgt ook uitleg over het prijskaartje dat hoort bij de verschillende materialen die bestaan. Wat zijn de voordelen/nadelen van deze materialen en hoe verhoudt de prijs zich daarbij? Zo kan jij bewuste keuzes maken. Maar door een interieurontwerp te laten maken bespaar je ook op extra kosten die tijdens je renovatie kunnen opduiken. De elektricien die de positie van het nieuwe stopcontact moet verplaatsen omdat je later pas merkt dat de kast er half voor zit? Niet mogelijk bij jou. Alles staat exact uitgetekend tot op de millimeter en iedere aannemer kan zijn project tot in de puntjes voorbereiden. Jij geeft geen nodeloos geld uit om tijdens je renovatie toch nog vlug iets te moeten laten aanpassen.

7. STIJGENDE WONINGWAARDE

We denken er niet direct aan als we het hebben over hoe een interieurontwerp jou geld kan besparen, maar ook op de lange termijn kan je flink wat winst hieruit halen. Een doordacht en professioneel interieurontwerp kan de waarde van jouw huis aanzienlijk verhogen. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een woning met een mooi hedendaags en functioneel interieur, wat jouw investering in een interieurontwerp ook in dit latere stadium zeker ook de moeite waard maakt.

interieurontwerp van een bureau met praktisch ingerichtte kasten

Kortom, het laten maken van een interieurontwerp voor jouw renovatie is dus best een slimme zet die je kan doen. Je krijgt er niet alleen een prachtig ontworpen ruimte voor die praktisch is op maat van wie jij bent, maar ook het renovatieproces zelf zal een pak soepeler verlopen én je woning is achteraf ook meer waard. Renoveren doe je toch al, dat heb je reeds beslist. Laat een interieurontwerp dan dé stap zijn die jouw renovatie nog waardevoller maakt!

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *